Veelgestelde vragen - Overige vragen

 • Voor het markeerproces in het Bel-me-niet Register is het belangrijk dat het bestand gebruik maakt van de juiste tekencodering. Dit wordt ook wel 'encoding' genoemd. Voor het Bel-me-niet Register is het van belang dat de bestanden die aangeleverd worden voor het markeerproces de tekencodering van 'UTF-8' hebben. Alleen bestanden met de 'UTF-8' codering worden juist verwerkt in het markeerproces. Het process om een bestand met deze codering op te slaan kan verschillen per programma. Het kan namelijk zo zijn dat er een andere tekencodering wordt gebruikt, zoals Windows ANSI of ASCII. Zowel in Excel als in het programma kladblok kan dit gemakkelijk veranderd worden. De eerste stap is altijd om het document eerst te open in een van deze programma's. Wanneer je het bestand opnieuw opslaat (vaak in het menu te vinden, als de optie 'Save as') staat er een drown down element van de huidige encoding. Hier kan je gemakkelijk de encoding aanpassen van ASCII of ANSI naar UTF-8. Sla het bestand op en het bestand zal nu wel de juiste encoding hebben. Er zijn ook gratis tools te vinden op het internet die dit voor je kunnen doen, zorg ervoor dat je er dan wel eentje gebruikt die te vertrouwen is, zoals https://onlineutf8tools.com/convert-ascii-to-utf8

 • Veelgestelde vragen zijn verzameld en geplaatst op deze pagina. Zit uw vraag er niet bij, stuur dan een e-mail aan bedrijven@bel-me-niet.nl of bel 088 - 03 03 888.

  Voor vragen over facturen kunt u mailen naar administratie@bel-me-niet.nl.
   

 • Het Service Center van het Bel-me-niet Register kunt u vragen stellen over alles wat met het gebruik van het Bel-me-niet Register te maken heeft. Het Service Center wordt van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17:00 uur bemand. Veelgestelde vragen hebben wij verzameld en geplaatst op deze pagina. Zit uw vraag er niet bij, stuur dan een e-mail aan bedrijven@bel-me-niet.nl of bel 088 - 03 03 888.
   

 • Voor telefonisch marktonderzoek verwijzen wij u naar MOA Onderzoekfilter (Center for Information Based Descion Making & Marketing Research). U kunt MOA Onderzoekfilter bereiken via de website: www.onderzoekfilter.nl.

 • De Stichting Infofilter is de beheerder van het Bel-me-niet Register. Vragen met betrekking tot interpretatie van de wet of vragen over sancties kunnen wij niet beantwoorden. Hieromtrent kunt u contact opnemen met ACM via www.acm.nl.