Webservices beschikbaar

Ingezonden op 1 jan 2020

BMNR heeft diverse Webservices via API beschikbaar voor bedrijven die een Adverteerdersaccount hebben met een actieve jaarlicenetie, of downloadlicentie.

Naast de methode met manueel uploaden en downloaden van bestanden, biedt het bel-me-niet Register de mogelijkheid via Webservices de gegevens uit te wisselen.

 

De volgende processen kunnen via Webservices worden afgehandeld

Campagne:
Opvragen van een Campagnelijst

VBB:
Aanvragen van een VBB voor een campagne
URL naar VBB (voor het opvragen van de directe download link voor een aangevraagde VBB)
Opvragen van een lijst met alle VBB’s voor een campagne
VBB ophalen uit Archief

Upload
Upload toevoegen

Blokkades ophalen
Met behulp van deze API kan een adverteerder en/of door een adverteerder gemachtigde organisatie een uitvraag doen van de blokkade van een individueel telefoonnummer in het VBB. Deze API is toegevoegd aan de reeds bestaande API’s n.a.v. de nieuwe Code Zelfregulering Telemarketing die van kracht is vanaf 1 januari 2020.

 

De webservices zijn beschikbaar voor:

Klanten die gebruik maken van een Jaarlicentie of een Downloadlicentie.

 

Activeren API:

Klanten met een Jaarlicentie of een Downloadlicentie kunnen - als u bent ingelogd - zelf de functie “API Integratie activeren” aanvinken, waarna de unieke “Secret Key” voor u zichtbaar wordt. Deze “Secret Key” kan door uw IT leverancier/afdeling worden gebruikt om de API in uw software te activeren en integreren.

 

API Niet beschikbaar voor Markeerlicentie

Er is gekozen de markeerlicenties niet op deze manier te ontsluiten, omdat er dan een extra – technisch zeer complexe - validatie zou moeten worden gedaan op de specifieke telefoonnummers die in het markeerbestand zijn ontdubbeld (iedere keer 100 tot maximaal 75.000 records). Het downloadbestand omvat alle nummers, waardoor deze extra validatie niet hoeft plaats te vinden.